{ "title": "Skolyoz Omurga Eğriliği", "image": "https://www.skolyoz.gen.tr/images/Skolyoz-Omurga-Egriligi-11.jpg", "date": "20.01.2024 16:14:51", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Skolyoz Omurga Eğriliği, Sırt ve bel kısmına doğru ilerleyen omurga gerilemesidir. Birçok nedenden ötürü meydana gelen bu rahatsızlık genetik kaynaklı olabildiği gibi sonradan da birtakım sağlık problemleri ile ortaya çıkabilir. Dik olmayan bir duruş skolyoz omurga eğriliği oluşumunun ilk etaptaki kaynağıdır. Bununla birlikte omurga kısmına şiddetli darbe alınması, ağır hasarlı kazalar, yanlış iş yükü pozisyonu, hatalı spor faaliyetleri ve ani hareketlilik gibi etkenler bahse konu olan bu hastalığın oluşma sebeplerindendir. Bu sağlık sorunu hareketlilikte kısıtlanma, istenmeyen şekildeki omurga görünümü ve ağrı hissini beraberinde getirir. Hal böyle olunca stres ile hayata karşı isteksizlik başlar. Vücutta omurga içi enfeksiyonu ile iltihaplanma mevcutsa skolyoz omurga eğriliği kaçınılmaz bir durumdur. Diğer yandan sürekli öne eğik bir duruş sergilemek de bu rahatsızlığın meydana gelmesini tetikler.

Skolyoz Omurga Eğriliği Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yaşamı olumsuz yönde etkileyen skolyoz omurga eğriliği sorunu hekim tarafından röntgen çözümlemesinin yapılması ile tespit edilerek tedavi aşamasına geçiş sağlanır. Bu hususta belirli aralıklarla doktorun önerdiği egzersizlerin yapılması iyileşmeye yönelik katkı sağlar. Öte yandan yatak istirahati, ani hareketlerden kaçınma, ortopedik yatak tercihi, dik duruş ve sağlıklı beslenme skolyoz omurga eğriliği tedavisi için oldukça önemlidir. Bununla birlikte vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin organik besinler aracılığıyla karşılanması bakteri ve virüslerin omurga alanında oluşturduğu enfeksiyonun yok edilmesini sağlayarak tedaviye hız kazandırır.

Skolyoz omurga eğriliği rahat nefes alınmasını engelleyerek vücut yağlarının belirli alanlara birikmesine etken olur. Böyle bir probleme mahal vermemek adına fazla kiloların verilmesi ve sağlıksız gıdalardan uzak durmak tedaviye yardımcı olacaktır. İlerleme gösteren ve yaşlı insanlarda meydana gelen bu hastalık kalıcı hasarlara yol açar. Özellikle 60 yaş üzeri kişilerde oluşan bu sağlık sorunun tedavisi imkânsız denecek kadar zordur. Bunun nedeni kendini yenilemeyen bir bünyenin varlığıyla birlikte omurga eğriliğinin kalıcı niteliğe dönüşmesidir.
" } ] }