{ "title": "Skolyoz Bel Ağrısı", "image": "https://www.skolyoz.gen.tr/images/Skolyoz-Bel-Agrisi-21.jpg", "date": "20.01.2024 12:21:04", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Skolyoz bel ağrısı; skolyoz yani omurga eğriliği göğüs veya bel bölgesinde görülen yana doğru oluşan bir eğriliktir. Bu eğrilikte bel de ağrıya neden olur. Skolyoz rahatsızlığı bazen doğuştan bazen de sonradan oluşabilmektedir. Doğuştan kaynaklanan bu eğrilik omurgada oluşan ve birbirine kaynamış kaburgalara bağlı olarak gelişebilmektedir. Erkeklerden çok kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır.

Skolyoz hastalığının belirtileri nelerdir?

Bel ağrısı, boyun ağrısı ve sırt ağrıları, yürürken özellikle ilk adımlarda zorluk çekme, sırt ve bel kaslarında spazm, bacaklarda giderek artan yorgunluk hissi, omurganın yana doğru eğriliği, nefes darlığı, omuz ve kalçaların dengeli bir şekilde duramaması gibi belirtileri bulunmaktadır.

Skolyoz neden olur?

Skolyoz hastalığının nedenleri doğuştan olabileceği çeşitli nedenlere bağlı olarak da gelişebilmektedir. Örneğin, genç kızların özellikle ergenlik dönemlerinde ortaya çıkar. Bel ağrısına neden olan skolyozun uzun süre ayakta durma veya oturmaktan da kaynaklanabilmektedir. Çünkü bu şekilde uzun süre durmak omurgada bağların zorlanmasına neden olur ve belde ağrıların giderek artmasına neden olur. Ayrıca skolyoz rahatsızlığına romatizmal hastalıklar, enfeksiyonlar ve kırıklarda sebep olabilmektedir. Skolyoz yani omurgadaki bu eğrilik zamanla ters yöne ikinci bir eğrilikte oluşturabilmektedir.

Skolyoz bel ağrısının tedavisi nasıl yapılır?

Öncelikle bel bölgenizde geçmek bilmeyen ağrılar ve o bölgede bir eğrilik hissediyorsanız ihmal etmeden Uzman bir doktora muayene olmanız ve sorunun neden kaynaklandığını bilmeniz gerekir. Doktorunuz da şikâyetleriniz doğrultusunda sizden gerekli olan tahlil ve röntgen isteyerek skolyoz olup olmadığına veya derecesine karar verir. Daha sonra da skolyoz uz belinizdeki ağrıyı uygun tedavi yöntemini uygular. Çünkü skolyoz rahatsızlığının kişinin yaşına ve derecesine göre tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
" } ] }