{ "title": "Skolyoz Ağrısı", "image": "https://www.skolyoz.gen.tr/images/Skolyoz-Agrisi-55.jpg", "date": "20.01.2024 18:45:39", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Skolyoz Ağrısı, Skolyoz omurları sağa, sola, geriye, öne doğru yer değiştirmesini sağlar. Omurga kendi çevresinde döner. Omurgaya arkadan bakıldığında eğri durur. Kişi öne doğru eğildiğinde omurga düz olur. Belin yana ve arkaya doğru hareketini sağladığı için eğimlidir. Kişinin omurgasında zamanla şiddetli ağrı oluşur. Ağrının boyutu devamlı artar.

Skolyoz ağrısı olduğu zaman bel ağrısı ve sinir sıkışması olur. Oluşan bel ağrısı vücudun her bölgesinde hissedilir. Kaslarda ve vücut direncinde azalma oluşur. Ağrının fazla oluşmasıyla omurga öne, arkaya ve yana doğru kayma oluşur. Duruş bozukluğu oluşur. Göğüs kafesinde ağrı oluşur. Solunum zorluğu oluşur. Omurganın zedelenip, yıpranmasıyla vücut hareketinde bozukluk ve yavaşlama meydana gelir. Şiddetli ağrı ile dengede durmada zorluk oluşmaya başlar. Omuriliğin sıkışmasıyla bacak ve kolda ağrı oluşur. Kas güçsüzlüğü oluşur. Ciddi sağlık sorunu oluşmaya başlar. Doktor kontrolü ile erken tedavi uygulanmalıdır.

Skolyoz ağrısı belirtileri nelerdir?
Skolyoz ağrısı nedeni ve tedavisi nasıl yapılır?
Kişinin bel kısmında oluşan skolyoz ağrısının giderilmesi için doktor tedavisi ile müdahale oluşur. Omurganın güçlenmesi için ve vücudun dengede tutulması için fizik tedavi uygulanır. Egzersiz ile vücut hareketi sağlanır. Kas gevşetici ilaç kullanılır. Krem ile masaj tedavi uygulanır. Omurga ağrısını azaltan epidural iğne düzenli kullanılır. Doktor kontrolü ile korse kullanılır. Kişi iyileşene kadar fizik tedaviye devam edilir. Tedavi olumsuz sonuçlanırsa ameliyat tedavisi uygulanır.
" } ] }