{ "title": "Konjenital Skolyoz", "image": "https://www.skolyoz.gen.tr/images/Konjenital-Skolyoz-83.jpg", "date": "20.01.2024 16:17:39", "author": "feride akdoğan", "article": [ { "article": "
Konjenital skolyoz: Anne karnında omurilikte oluşan birtakım genetik bozukluklar ve gelişim eksikliklerinden kaynaklı bir hastalık olduğu için genellikle de doğumdan sonra hızlı bir şekilde ilerleme kaydeder. Konjenital skolyoz maalesef bir anne ve bebeğinin yaşayacağı en zor hastalıklardan birisidir. Sonradan oluşan omurga eğrilikleri gibi değil de çok farklı bir ilerleme kaydeder ve hastayı oldukça sıkıntılı durumlara sokarak yaşam standartlarını düşürür.

Konjenital skolyoz bir diğer anlamda doğuştan skolyoz ya da doğuştan kamburluk olarak da bilinir. Konjenital skolyoz genellikle kız bebeklerde daha fazla görülür ve doğum sonrası ilerleyen bu hastalık seviyelerini oldukça yükseltir ve hastayı sıkıntıya düşürebilir. Konjenital skolyoz gözle direk görülüp fark edilmesi mümkün bir hastalıktır. Çünkü konjenital (Doğuştan) olma özelliğiyle oldukça belirgin ve nettir. Doğuştan gelen bu hastalık, hastaya dik duruş hareket kısıtlılığı, fiziksel bozukluklar dışında çok daha rahatsız edici boyutta rahatsızlıkları da tetikler. Bunlar ise kişinin yaşam standartlarını etkiler hem sağlıklı yaşamını hem de sosyal yaşamını oldukça olumsuz etkiler. Peki rahatsızlıklar nelerdir.

Konjenital skolyozun kişiye olan olumsuz etkileri nelerdir?
Konjenital skolyoz maalesef insan hayatına bu şekilde olumsuz etkiler bırakmaktadır. Genellikle ilerleme kaydeden bu hastalık ameliyatla önlenemiyorsa bile derecesi düzeltilebilir. Derecenin düşmesi bile skolyoz hastası kişileri oldukça rahatlatan bir sonuçtur. Sürekli ilerleme kaydeden konjenital skolyoz için derecenin düşürülmesi hastalığın hızlı ilerlemesini engelleyebilir veya bazı cerrahi durumlarda tamamen durdurabilir.
" } ] }