{ "title": "Hafif Skolyoz", "image": "https://www.skolyoz.gen.tr/images/Hafif-Skolyoz-47.png", "date": "21.01.2024 13:27:57", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Hafif skolyoz, skolyoz kişilerin vücutlarında meydana gelen bir omurga eğriliğidir. Bir hastalık değil bir bulgu olarak kabul edilebilir. Çünkü bazı kişilerde hastalıklarının sonucunda ortaya çıkan bir durum olur. Hafif skolyoz için en düşük dereceli skolyozlar denilebilir. Hem yetişkinlerde hem çocuklarda görülmesi mümkündür. Kız çocuklarında erkek çocuklarına oranla daha fazla görülmektedir. Normal bir kişinin omurgası düz bir görünüme sahipken, skolyoz durumu yaşayan bir kişide omurga sağa veya sola doğru eğilme yapmaktadır. İleri dereceli skolyozlarda gözle görülecek şekilde fark edilmesi mümkün olur.

Skolyoz rahatsızlığı kendi içinde dereceleri olan bir rahatsızlıktır. Durum ilerledikçe tedavi süresi uzar ve yöntemleri değişir. Skolyoz için belli dereceler verilen durumlarda 20 derecenin altındaki skolyozlar hafif skolyozlardır. Hafif skolyozun tedavisi ve iyileşme süresi daha kolay olur. Hafif dereceli skolyoz için doktorlar birinci derece bir tedavi uygulayarak hastayı takip ederler. Bunun en başındaki tedavi yöntemi spor aktiviteleri ve kişiye uygun egzersizlerdir. Hafif skolyoz yaşayan bir kişinin yaşına, fiziksel durumuna ve varsa hastalıklarına bakılarak bir program hazırlanarak takip edilir. İyileşme şansı oldukça yüksek ve kolay olmaktadır.

Skolyoz rahatsızlığı düşük derecede bile olsa herkeste aynı tedavi uygulanamayacağı gibi aynı şekilde de ilerleme göstermez. İki farklı insanda aynı bölgede ortaya çıkan hafif skolyoz farklı yönde ve farklı derecede ilerler. Bu yüzden hafif dereceli bile olsa skolyoz için ne kadar erken tedavi uygulanırsa o kadar erken önlem alınmış olur. Gençler için ileri ki zamanda görüntü ve yaşayış biçimini ciddi derecede tehdit edebilen bir rahatsızlıktır. Bir hastalık olmasa bile sağlık sorunu olarak düşünülebilir. Çok dikkatli bakıldığı zaman belinde hafif skolyoz durumu olan bir insan yanında skolyosu olmayan bir kişiyle yan yana ve dik durduğu zaman birinin omuz hizasının diğerinden farklı olduğunu görmek mümkündür.

Hafif skolyoz için hangi tedavi yöntemleri uygulanır?
" } ] }