{ "title": "Akciğerde Skolyoz Nedir", "image": "https://www.skolyoz.gen.tr/images/Akcigerde-Skolyoz-Nedir-73.jpg", "date": "21.01.2024 05:00:47", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Akciğerde Skolyoz Nedir, İnsanların yaşamını devam ettirmesi amacıyla akciğerler hayati öneme sahiptir. Vücuttaki anatomik görevi itibariyle akciğerler havada bulunan oksijeni vücuda alır. Bundan sonra hücrelerde biriken karbondioksiti vücutta atarak yaşamsal faaliyetin devamı üzerinde hayati önem taşımaktadır. Skolyoz rahatsızlığı ise omurga bölgesinde yer alan bel ve göğüs kafesinde bulunan kemik eğrilerinin vücudun yaşamsal fonksiyonlarını olumsuz olarak etkilemesi şeklinde bilinmektedir. Günümüzde akciğerde skolyoz nedir sorusu oldukça fazla sorulmaktadır Uzman hekimlerin yapmış olduğu bir kısım tetkik ve teşhisler sonrasında; görülen skolyoz rahatsızlığının bel ve göğüs kafesine baskı uygulaması sonrasında, akciğerlerin görevini yerine tam olarak getirmemesi anlamına gelmektedir.

Akciğer Skolyoz Nasıl Teşhis Edilir?

Hücrelerin ihtiyaç duyduğu oksijeni alamaması halinde vücutta ciddi tahribatlar oluşur. Bir kısım rahatsızlıklar sonrasında Uzman hekimlere başvurulması halinde akciğerde skolyoz hastalığı teşhisi konulur. Hasta ilk başta akciğerde skolyoz nedir sorusunu sormaktadır. Aslında hatalı halde duran kişide kemik bozukluğu görülür. Bu kemik eğrileri zamanla tedavi edilmemesi halinde göğüs kafesi içinde bulunan akciğerlere baskı uygular. Bu baskı akciğerlerin görevini yapmasını engelleyerek kişinin yaşamını olumsuz etkiler. Böylesi bir rahatsızlıktan şüphelenen Uzman hekim MR, grafi ve tahliller yaparak hastalığın tedavi yöntemini belirler.

Akciğer Skolyoz Tedavisi Nasıl Yapılır?

Uzman hekimin yapacağı kontroller sonrasında skolyoz eğrisinin akciğerlere uygulamış olduğu baskı tespit edilir. Bu baskının şiddeti ve skolyoz eğrisi hastalığın tedavisindeki süreci belirler. Şayet eğri fazla ve kişinin yaşamını olumsuz etkilemekte ise cerrahi müdahale uygulanır. Ancak eğri az ve kişinin rahatsızlığı ileri boyutta değil ise; bu defa bir kısım fizik tedavi ve ilaç tedavileri sayesinde bölgesel olarak skolyozun, akciğerlere uygulamış olduğu baskı azaltılır. Bu baskının azalmasıyla birlikte kişi sağlığına kavuşur. Tedavi sürecinde Uzman hekimin tedavi yöntemine uyulmalı ve beklenmeyen bir durum gözlemlenmesi halinde konu Uzman hekime bildirilmelidir.
" } ] }