{ "title": "45 Derece Skolyoz", "image": "https://www.skolyoz.gen.tr/images/45-Derece-Skolyoz-69.jpg", "date": "20.01.2024 00:27:43", "author": "Müslüm özpolat", "article": [ { "article": "
45 derece skolyoz, vücudun çeşitli bölgelerinde ilerlemiş olan göğüs ve şekil bozukluklarının rakamsal ifade şeklidir. Skolyoz hastalığı omurganın sağ tarafa veya sol tarafa eğilmesine verilen isimdir. Boyun ve bel bölgesinde çukurluk oluşturarak bel bölgesinde kamburluk meydana getirmektedir. Bu rahatsızlık gözle görülebilme özelliğine sahiptir. Yandan ve veya arkadan bakıldığında 45 derece skolyoz hastası olan kişinin şekil bozukluğu göz ile görülebilmektedir. Bu hastalık birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Hastalığın kişiden kişiye değişmekte olan tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Eğer hastalık tedavi edilmez ise ilerlemeye devam edebilmektedir.

45 derece skolyoz hastalığında yapılması gerekenler
Bu hastalığın tedavisi çeşitli şekillerde yapılmaktadır. Eğer hastalık düşük derecelerde ise doktor gözlemi altında olunması gerekmektir. Mümkün ise belirlenmiş olan egzersiz ve sporlar ile hastalık düzeltilmeye çalışılmalıdır. Bunun yanı sıra hastalığın ilerleme göstermesi cerrahi müdahale gerektirmektedir. Rahatsızlık eğer genç yaşta ki bir bireyde oluşmuş ise eğriliği düzeltmek ve ilerlemesine durdurmak için bu müdahale oldukça önemlidir. Sürekli gelişim göstermekte olan omurgaya cerrahi müdahale yapıldığı takdirde tedavisi mümkün bir hale gelebilecektir. Bunun yanı sıra büyüme çağında olan çocuklarda oluşabilecek 45 derece skolyoz hastalığına müdahale edilmez ise hastalık ileride birtakım ciddi problemlere yol açabilir. Bu tür sorunların en başında kalp rahatsızlıkları ve akciğer rahatsızlıkları gelmektedir. Bu tür durumlar skolyoz hastası için hayati önem taşımaktadır. Erkenden müdahale edilmez ise yaşam kalitesi düşebilir hatta hastalık ölüm ile sonuçlanabilir. Eğer hastalık yetişkin insanlarda görülmüş ise ilerlemesi daha yavaş bir hal alacaktır. Bu hastalığın tedavisinde yapılabilecek en önemli işlemler spor ve egzersiz hareketleridir. Sürekli ve düzenli olarak yapılacak olan spor skolyoz hastalıklarına karşı engel olabileceği gibi vücuda etki edebilecek her türlü hastalığa karşıda dirençli olunulmasını sağlamaktadır. Skolyoz hastalığı için yapılacak olan egzersiz ve sporun belirli yöntemleri vardır. Günlük olarak ve düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Rahatsızlığın oluşmuş olduğu bölgenin çalışmasını sağlayarak meydana gelmiş olan skolyoz hastalığının hafiflemesine ve tedavisine yardımcı olur.
" } ] }